WIE BEN IK


Ik kan me zo voorstellen dat je wilt weten met wie je in zee gaat, voor je een van mijn workshops gaat volgen.

  In vogelvlucht ging het zo:

  • In 1989 startte ik met de de basiscursus waarin ik veelvuldig les kreeg in acryl  , daarna portret tekenen bij de Vrije Academie De Dever in Sassenheim.

 

  • In 1990 kreeg ik les van portrettekenaar Otto Schilling in Haarlem. Al snel volgde een opdracht van Energiebedrijf Zuid Kennemerland voor het maken van 20 houtskoolportretten van het personeel.  Het was de start  als portrettekenares. Ik heb totaal 140 portretten gemaakt.Hieronder 2 van mijn dierbaarste  portrettekeningen.

   houtskoolportret van Fransman

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Overleden eigenaar van het panneland in Vogelenzang

  • In 1995 heb een houtskoolportret gemaakt van de heer Bolkestein, destijds politiek leider van de VVD. Op het tv programma “zomaar een zomeravond” zag ik de andere kant van hem. Deze kant wilde ik vastleggen. Ik heb een mooie foto op zijn kamer uitgezocht en een portret gemaakt. Aan hem aangeboden en het hangt bij hem thuis. Hij heeft het nog een keer meegenomen voor een expositie en daarna heb ik een kopie laten maken.bolkestijn 

 

             

  • Voor de dichtbundel ‘Taal der Ogen’ tekende ik houtskoolportretten. De gedichten  waren van Nico van der Raad.

 

  • Een cursus boetseren volgde in 1994. Bij Jennie Klevering maakte ik diverse portretten in klei. Ik kreeg ook les van Nel van Duyker. Ik heb diverse portretten in klei gemaakt, de vrouw in verdriet en de kus van Rodin.
  •  In 1995 ging mijn hart uit naar het schilderen en kreeg ik les van Chris Weijers in Haarlem (abstract) en Cees van Citters (portretten) . Later kwam ik bij Arie Schipper (bekende portrettist) terecht. Les in het dorpshuis in het zelfde gebouw als de galerie.
  • In 2000 werd ik vice-voorzitter bij galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp. Al snel ging ik samenwerken met de inrichters Tom Weller en John Striegel. We hebben prachtige projecten samen gedaan: Kinderboekenweekprojecten met de basisscholen, een project met geestelijk gehandicapten samen met Tonny Eyk en het Cobramuseum. In 2007 nam ik afscheid.

 

IMG_8033.JPG beeld kunstuitleen

portret van vrouw uit Sierra Leone

  • Weer een nieuwe stap waren de lessen van
  •                 Elsbeth Pluimers. Van haar leerde ik hoe je portretten vanaf model cre√´erde. Inmiddels (2014) heb ik de draad weer opgepakt en 2 portretten in klei gemaakt. 1 in opdracht. De overleden eigenaar van de sauna van Egmond in Haarlem. Het portret heb ik inmiddels gemaakt en is een succes geworden. Hij heeft een prachtige plaats gekregen.          
  • Rond 2003, inmiddels onder mijn meisjesnaam, maakte ik vooral fresco-achtige schilderijen. Gaandeweg begon ik meer kleur te gebruiken.
  • Sinds 2006 maak ik schilderijen met veel kleur alleen of samen met mijn vriend.Ik leen ze uit aan wie het nodig heeft (bedrijven en particulieren) en een aantal  zijn verkocht. 
             Sinds 2008 geef ik workshops 'schilderen uit je hart'.Eerst in Purmerend de Inval en       aan huis, later in Alkmaar, de Oever. Deze werkvorm is ontstaan uit de kleurendag       bij  Tonnie Pander en innerlijke man/vrouw bij Tonnie Ouwerkerk.
  • Ik werkte samen, onder andere als docente, met diverse instellingen, waaronder Heliomare (met de activiteitenbegeleiders),
  • Welzijnsorganisaties in:
  • Hoofddorp: Stichting Meerwaarde,
  • Stichting Welsaen in Zaandam,
  • Stichting Amstelveense Kunst Belangen           
  •    Voor Haarlem Effect naschoolse opvang en speciaal ond voor de                                Bredeschoolprojecten in Haarlem en Heemstede doeken gemaakt met l                     voor de Voorwegschool Heb met Prismacoaching in Nederhorst den Berg                   workshops gegeven met meditatie en yoga en de chakra’s en werk als                   steunpunt Autisme.           

   schilderij rosa 3

   schilderij Rosa, autistisch meisje van 15 jaar

 

DSC00540

Doek in de Voorwegschool voor Bredeschoolproject

               

                 In 2010  zag mijn eigen bedrijf het levenslicht. Locaties voor samenwerking                                    met de diverse horecalocaties en vanaf 2014 met muzikanten en bands.

                 Ik werk met Chris Colleye voor bedrijfsuitjes en geef de workshop cajon met hem. zie                     actueel                                   

            .      

                  In 2017 kwam de stichting OOK en Harder en Verder in mijn leven. 

                  In 2018 kwam ik bij het Vijfde huis in Gouda als coach

In 2019 opende ik samen met een vriend Ronald Brouwer een winkel Kunst &                                  Cappuccinno

                            

Via Amatore geef ik workshops.

One Response so far.

 1. Ranjana schreef:

  Lieve AnneMarie, mooie website! Hartelijke gefeliciteerd daarmee. Laat de mensen nu maar komen, goed geïnformeerd Рvol verwachting over wat jij hen op de dag dat zij bij je zijn zult voorschotelen. Heel veel plezier, en evenveel succes!
  Je van harte gegund.